Tarladan Sofraya Doğru Tarım
“TARLADAN SOFRAYA DOĞRU TARIM” PROJESİ İLE HEM ÇİFTÇİYİ HEM DE ÜRETİMİ TEŞVİK EDEN ŞOK MARKETLER; MÜŞTERİLERİNE ÜRÜN KALİTESİNİ GARANTİ EDERKEN, ÜRÜN SÜREKLİLİĞİNİ DE SAĞLAMAKTADIR.
Türkiye’nin en hızlı büyüyen gıda perakende zincirlerinden biri olan ŞOK Marketler, en hayati sektörlerden tarımı geleceğe taşımayı ülkemize ve müşterilerine karşı öncelikli sorumluluğu olarak görmektedir. Bu bağlamda, “Tarladan Sofraya Doğru Tarım” projesini hayata geçiren ŞOK Marketler, tarım sektörüne ve çiftçilere verdiği desteğin kapsamını devamlı genişletmektedir. Yürüttüğü sözleşmeli tarım faaliyetleri ve doğrudan tedarik uygulamasıyla Türkiye genelindeki toplam 9.247 mağazasında müşterilerine uygun fiyatlı ve kaliteli ürünler sunan ŞOK Marketler, çiftçinin kalkınmasına da destek olmaktadır.
Doğrudan tedarik uygulamasıyla alım garantisi vererek hem çiftçiyi destekleyen hem de üretimi teşvik eden ŞOK Marketler, bu sayede müşterilerine ürün kalitesini garanti etmekte, ürün sürekliliğini sağlamakta ve ürünün takip edilebilirliğini güvence altına almaktadır.
Tohumdan hasata kadar tüm süreçte çiftçilerin yanında olan ŞOK Marketler, sözleşmeli tarımın geleceğini uçtan uca kontrollü bir şekilde garanti altına almayı hedeflemektedir. Sağlıklı tohum seçimlerinden ürünlerin rafa gelmesine kadar her aşamada kalite kontrolü gerçekleştiren ŞOK Marketler, doğru ve modern hasat yöntemleriyle uygun zamanda hasat yapmaktadır.
ŞOK Marketler, hem narenciye, patates, karnabahar, lahana gibi tarım ürünlerinde hem de zeytin ve salça gibi tarıma dayalı ürünlerde tarladan sofraya kadar her aşamada doğru tarım uygulamalarını yürütmektedir. “Tarladan Sofraya Doğru Tarım” projesi doğrultusunda alım garantisi ile çiftçileri destekleyen ŞOK Marketler, anlaşmalı olduğu çiftçilere emeklerinin karşılığını tam zamanında ödemektedir.
Tarım ürünlerindeki dikey entegrasyon sayesinde ürettiği ürünler için ihtiyacı olan hammaddeleri başka üreticilerden sağlamak yerine kendi bünyesinde üreten ŞOK Marketler, bu sayede müşterilerine kaliteli ürünleri doğru fiyatlara sunabilmektedir. Tüm paydaşlar için değer yarattığına inanılan tarım ürünlerinde dikey entegrasyon projesi ile müşteri memnuniyeti ve sadakati sağlanırken; müşteri trafiğinde yaşanan artış sayesinde de kârlılık artırılmaktadır.